Bicicleta Solară Olandeză

Un nou model de biciclete electrice cu emisii zero bazate pe panouri fotovoltaice integrate în roți a fost creat recent pentru promovarea mobilității durabile în drum. Vorbim despre „Bicicleta Solară Olandeză”, vehiculul electric inovator care isi reîncarcă bateriile sale, fără necesitatea de a exploata o conexiune la rețeaua de electricitate.
Noua „Bicicleta Solara Olandeza”, dezvoltată de laboratorul „Aplicații Solare” în special pentru zonele deficitare cu energie electrică chiar și atunci când cerul este înnorat, cu ajutorul unui sistem economisire cu celule solare. Practic atenția a fost îndreptată către un vehicul care să nu compromită în nici un fel ideea de mobilitate și este capabila să absoarbă eficient radiația solară, într-un mod perfect ecologic.
Inovatoarea „Bicicleta Solară Olandeză”, cu panouri de integrate în roțile sale, reușește să reîncarce complet bateria în patru sau șase ore, în funcție de condițiile meteorologice. În cazul în care bateria este goală, se poate utiliza vehiculul ca orice bicicleta clasica, cu pedale. Bicicleta electrica alimentată cu 100% energie din surse regenerabile este în prezent doar în versiunea prototip, insă așteaptăm să iasă pe piață în următoarea perioadă.