Circuitul Generator – Punct de colectare – Colector – Reciclator

ECOPOINT si-a propus dezvoltarea unui sistem de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) care sa permita depozitarea selectiva inca de le GENERATORUL CASNIC. Astfel au fost aplasati recipienti speciali in zone de proximitate ale utilizatorilor finali – retele de magazine, instituții de învațamant, instituții administrative, societați comerciale cu activitați specific, ansambluri locative.

Pentru a creste gradul de colectare a cantitatilor de deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE) direct de la GENERATORII CASNICI, ECOPOINT a dezvoltat constant campanii de constientizare si informare la nivelul populatie, inca de la infiintare.

In acelasi timp parteneriatele semnate cu colectorii specializati au condus la indeplinirea in fiecare an a tintelor propuse de catre ECOPOINT . In cadrul colectorilor si reciclatorilor specializati de deseuri echipamente electrice si electronice (DEEE), ECOPOINTsolicita separarea bateriilor sau acumulatori portabili in vederea reciclarii.

În urma  consolidarii unor cantitați optime deseuri echipamente electrice si electronice (DEEE),  containerele speciale sunt transportate cu  mijloace   specifice de  transport spre centrele de sortare și ulterior catre facilitațile de tratare/reciclare.

Tratarea presupune în primul rand o sortare a deseuri echipamente electrice si electronice (DEEE) dupã tipologia acestora.

Aceastã operațiune este necesara întrucat centrele de tratare și reciclare existente sunt specializate pe anumite tipuri de deseuri echipamente electrice si electronice (DEEE).