Parteneri

ECOPOINT si-a asumat inca de la infiintare misiunea de a gestiona intregul sistem de Constientizare – Colectare – Tratare – Reciclare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) pentru care a obtinut autorizatia de functionare.

CONSTIENTIZARE

ECOPOINT desfasoara constant impreuna cu partenerii sai actiuni de constientizare la nivel local si national.

Impreuna cu companiile pentru care a preluat responsabilitatile ECOPOINT implementeaza o serie de activitati menite sa creasca gradul de constientizare:

  1. Informatii constante utilizind toate canalele media existente;
  2. Acţiuni de informare a comunitaţilor locale privind campaniile de colectare impreuna cu firme specilizate;
  3. Concursuri cu premii
  4. Organizarea de conferinţe si seminarii pe tema gestionarii deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE)
  5. Parteneriate cu unitaţi scolare în vederea educaţiei ecologice a elevilor

COLECTARE

Activitați derulate de ECOPOINT pentru implementarea și gestionarea sistemului de colectare si reciclare a deșeurilor de baterii și acumulatori vizeaza:

  • implementare unor sisteme funcționale de colectare, transport si reciclare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE)
  • verificare stricta a operatorilor din sistem pentru colectarea în condiții conforme a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE);
  • activitați de stimulare și eficientizare a colectãrii  de deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE);
  • dezvoltarea continua a infrastructurii de colectare;
  • cresterea gradului  de de informare  si conștientizare la nivelul populației privind colectarea selective a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE).

Asociația ECOPOINT și-a stabilit ca punct prioritar  în acțiunile  sale susținerea logistica a campaniilor clienților, preluand deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) predate de cãtre consumatori la punctele de vanzare și/sau distribuție ale acestora.

 TRATARE si RECICLARE

ECOPOINT a dezvoltat parteneriate zonale cu firme de logistica specializate în transportul de deseuri periculoase si cu colectorii specializați din zonele respective.

Tratarea presupune în primul rand o sortare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE).

Aceastã operațiune este necesara întrucat centrele de tratare și reciclare existente sunt specializate pe anumite tipuri de deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE).

Pentru tratarea, reciclarea și alte tipuri de valorificare conforma cu legislația specifica ECOPOINT a dezvoltat relații contractuale cu procesatori la nivel national.

Parteneri ECOPOINT