- In 2009, la finalul anului, se infiinteaza ECOPOINT cu scopul exclusiv de a contribui la reducerea impactului negativ al deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) asupra mediului, dorindu-si astfel sa contribuie direct la protectia, conservarea si imbunatatirea calitatii mediului.
- Pe parcursul anului 2010 ECOPOINT deruleaza activitati de constientizare in domeniul colectarii selective a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) si sprijina producatorii echipamenete electrice si electronice atingerea obiectivelor privind reciclarea.
- Initiaza si participa la dezbateri privind implementarea legislatiei europene in Romania in domeniul deseurilor de echipamente electrice si electronice, reusind sa devina astfel o voce ascultata inspecial de catre producatorii de echipamente electrice si electronice (EEE).
- In primavara anului 2011, ECOPOINT obtine, de la Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, Licenta de Operare pentru preluarea responsabilitatilor de la producatorii si importatorii de echipamente electrice si electronice (EEE).
- In acelasi an, 2011, ECOPOINT dezvolta si implementeaza o infrastructura nationala de colectare care sa ii permita atingerea obiectivelor de colectare in numele producatorilor pentru care a preluat responsabilitatile.
- Sunt continuate actiuniile de constientizare ale populatiei privind colectarea selectiva deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) pe tot parcursul anului 2011.
- In acest an, 2011, pe linga actiunile de informare ECOPOINT decide si colectarea fizica a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) de la populatie prin intermediul operatorilor autorizati.
- Negocierile continue pe care ECOPOINT le realizeaza cu furnizorii de servicii, a permis ca la inceputul anului 2012 sa fie singura organizatie de preluare a responsabilitatilor in domeniul DEEE care realizeaza o diminuare/reducere a taxelor destinate realizarii obligatiilor asumate.
- In anul 2013, ECOPOINT obtine de la Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor reautorizarea pentru continuarea activitatilor pentru care a fost autorizata, dovedind astfel ca si-a atins toate obiectivele propuse in Planul Operational.
- In anul 2013 implementeaza pentru prima data in Romania un sistem electronic integrat de trasabilitate a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE).
- In anului 2014, pe site au fost adugate butoane speciale care fac trimitere catre paginile de pe retelele sociale ale ECOPOINT.
- In vara anului 2014, ECOPOINT obtine certificarea ISO 9001:2008 pentru preluarea responsabilitatilor producatorilor privind gestionarea deseurilor de echipamente electrice si electronice.
- In aceasi perioada a anului 2014, ECOPOINT obtine cu succes certificarea internationala ISO 14001 privind sistemele de management de mediu.
- Pe tot parcusul anului 2016, site-ul ECOPOINT si Pagina oficiala ECOPOINT pe Facebook au fost updatate cu informatii despre importanta colectarii selective a DEEE precum si cu alte informatii de interes eco.
- In luna martie 2017 ECOPOINT a obtinut o noua licenta de operare, atingand si depasind toti indicatorii legislativi, cu o valabilitate de 3 ani.
- In anul 2020, un an cu multe provocari in plina stare de pandemie si stare de urgenta nationala, ECOPOINT primeste confirmarea rezultatelor anului 2019 prin avizarea pozitiva a indicatorilor asumati si obtine o noua licenta de operare in luna septembrie, pentru urmatorii 3 ani, valabila pana in 2023.
ECOPOINT – Licenta nr. 5 din septembrie 2020