Lămpi pentru creștea plantelor în spații fără ferestre.

Plantele joacă un rol foarte important în mediul urban în care trăim. Condițiile principale pentru o creștere armonioasă a acestora au fost întotdeauna reprezentate de o îngrijire atentă și de multă lumină naturală.

Așa că ne-am decis să creăm lămpile mygdal pentru creșterea plantelor în interioare fără lumină naturală precum cele din hoteluri și restaurante. Nu este necesara nicio îngrijire umană specială sau condiții de irigații sau ventilație. Plantele se pot folosi de similaritatea fizică dintre lumina de Led si cea solară pentru a putea realiza fotosinteza.

Corpurile de iluminat speciale ajută la crearea unui ecosistem auto-sustenabil, în care plantele pot crește și se pot dezvolta ani întregi. Lampa principală este realizată dintr-un nou tip de sticlă tratată cu un strat special patentat, ce conduce electricitatea invizibil de-a lungul întregii suprafețe. Nu există vreo conexiune prin cablu între sursa de energie și cea de lumină Led. Această inovație tehnică deschide oportunități absolut noi și nebănuite în design-ul zonelor verzi.

În ultimele luni, echipa de la Nui Studio a reușit să realizeze o lampă care poate susține un ecosistem complet autonom ce permite plantelor să realizeze fotosinteză în cele mai ostile medii. Numele lămpii este un tribut adus sticlarului Peter Kuchinke din orașul Mygdal din nordul Danemarcei. Tradus in engleză cuvântul Mygdal înseamnă “sol fertil“. Lămpile Mygdal sunt concepute sub forma de pandant sau de model așezat, realizate în două mărimi diferite.

Lampa care se așează are un strat conductiv pe sticlă, realizând o conexiune invizibilă între sursa de electricitate și lampa Led. Această inovație tehnică deschide noi oportunități în design-ul corpurilor de iluminat.
Combinația foarte placută estetic de dintre lumină si plantele verzi în interiorul unui bol de sticlă realizat artizanal crează o atmosferă liniștitoare.