Proiect „Staţii verzi”.

Peste 30 de refugii ale staţiilor de tramvai din Bucureşti vor fi acoperite, până la sfârşitul lunii octombrie, cu muşchi sedum, care să absoarbă dioxidul de carbon emanat de maşini şi să diminueze poluarea fonică, spune primarul Capitalei, Gabriela Firea. Prima staţie amenajată astfel este cea de la Piaţa Sfântul Gheorghe, la capătul tramvaielor 21 şi 16.
Proiectul „Staţii verzi” a fost iniţiat de Asociaţia pentru Responsabilitate Socială „PLAN B” şi finanţat de Kaufland România, Engie România şi Schneider Electric România, Primăria Capitalei doar punând la dispoziţie, gratuit, structurile staţiilor de tramvai.
Prima staţie amenajată este cea a tramvaielor 16 şi 21, de la Piaţa Sfântul Gheorghe, al cărei acoperiş verde are 26 de metri pătraţi.
Raluca Costache, Development Manager PLAN B, a explicat că într-o oră şi jumătate acoperişul de spaţiu verde poate absorbi cantitatea de dioxid de carbon emanată de 27 de maşini în 80 de kilometri, iar într-un an poate absorbi 130 de kilograme de dioxid de carbon.
„Ceea ce vrem noi este ca împreună cu partenerii noştri este să creştem gradul de conştientizare a oamenilor, de a avea mai multă grijă de mediu, de a folosi transportul în comun mai des”, a spus Raluca Costache.
Katharina Scheidereiter, responsabil CSR Kaufland România, compania care va finanţa amenajarea a 24 de staţii din cele 34, a spus că acest proiect va fi cu siguranţă extins.
„Este un proiect de model, chiar ne dorim să fie preluat şi sperăm să-l extindem. Susţinem în continuare, pentru că ne dorim să ne angajăm pe termen lung, suntem aici ca să sustinem comunitatea românească. Vrem să facem ţara mai prietenoasă pentru toţi”, a spus ea.
La eveniment a fost prezent şi Eric Stab, director general ENGIE România, dar şi primarul Capitalei, Gabriela Firea.

sursa: news.ro